Tagság

Utoljára frissítve: 2024 márc. 29

A Fiatal Képzőművészet Stúdiója Egyesület minden év őszén tagfelvételt hirdet 35 év alatti képzőművészek, művészettörténészek, kurátorok és kritikusok számára.

A jelentkezés feltételei képzőművészek számára:

Kitöltött tagfelvételi adatlap

Szakmai önéletrajz, mely tartalmazza az addigi kiállításokat, tanulmányokat, ösztöndíjakat és publikációikat

Kísérőlevél. A levélben szerepeljenek az alábbi motivációk: miért szeretnél tag lenni, miben várod az egyesület segítségét szakmai előmeneteled szempontjából, hogyan tudnád az egyesület munkáját segíteni, milyen jövőbeli elképzeléseid vannak a tagsággal kapcsolatban

Portfólió. A képaláírások tartalmazzák a rövid műleírásokat (amennyiben a mű ezt megkívánja), a mű címét, készítési évét, technikáját. Video munka esetében linkkel együtt küldd el (pl.: Youtube, Vimeo, saját honlap, Google Drive)

A jelentkezés feltételei kurátorok számára:

Kitöltött tagfelvételi adatlap

Szakmai önéletrajz. Tartalmazza az addigi kiállításokat, tanulmányokat, ösztöndíjakat és publikációikat

Kísérőlevél. A levélben szerepeljenek a speciális kutatási területek, ezek hogyan tudnák az egyesület tevékenységét gazdagítani, elképzelés az egyesületen belüli működésről, 1-3 terv a tagság ideje alatt

Portfólió. Tartalmazzon néhány publikált írást, vagy korábbi kurátori, művészetszervezői projekt dokumentációját, szöveges és képes anyagait.

!

Kérünk, a dokumentumokat ebben a sorrendben rendezd el, 1 db, pdf formátumú file-on belül! A fájl mérete ne haladja meg a 10 MB-ot!

A jelentkezéshez nem szükséges képzőművészeti diploma és magyar állampolgárság. A beadott pályázatok alapján az FKSE 12 fős vezetősége dönt az új tagok felvételéről.

Tagjaink számára az alábbi lehetőségeket biztosítjuk:

Kiállítási lehetőség a Stúdió Galériában: évente egy-két alkalommal meghirdetett belső pályázatok útján állítjuk össze az éves kiállítási programot. Ezáltal úgy is lehetőséged nyílik a bemutatkozásra csoportos és egyéni projekteken keresztül, ha nem képvisel egyetlen kereskedelmi galéria sem.

Részvételi lehetőség a Stúdió éves csoportos/tematikus kiállításán és a PATRON-on, a karácsonyi kiállítás és műtárgyvásáron.

Műterembérlési lehetőség kedvezményes áron: pályázhatsz az FKSE rottenbiller utcai műtermeire fél éves vagy egy éves időtartamra, egyedül, vagy többed magaddal.

Részvételi lehetőség a Stúdió residency programjaiban: nemzetközi intézményekkel való kapcsolatainknak köszönhetően évi több rezidenciaprogramra is meghívást kapnak tagjaink, melyekre belső pályázatok útján lehet jelentkezni.

Belépési kedvezményekre jogosító tagsági kártya: tagsági kártyád felmutatásával kedvezményesen tudsz belépőt váltani számos kulturális intézmény programjaira.

A kedvezményt biztosító intézmények:

 

Ingyenes belépés:

Budapest Galéria, Kassák Múzeum, Kiscelli Múzeum, Kortárs Művészeti Intézet – ICA-D (Dunaújváros), Magyar Fotográfiai Múzeum (Kecskemét), Ferenczy Múzeum (Szentendre), Művészetek Háza (Veszprém), Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény (Veszprém), Csikász Galéria (Veszprém), László Károly Gyűjtemény – Dubniczay-palota (Veszprém), Várgaléria és Magtár (Veszprém), Szilágyi László Utcagaléria (Veszprém), Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár), Miskolci Galéria, Herman Ottó Múzeum (Miskolc), Paksi Képtár

 

Kedvezményes jegyár:

Ludwig Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Mai Manó Ház, Szépművészeti Múzeum, Trafó, Janus Pannonius Múzeum (Pécs), MODEM (Debrecen, egyeztetés alatt).

 

Az arcképes igazolvány az éves tagdíj befizetése után vehető át a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület irodájában (1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.), amelyet minden évben matricával lehet érvényesíteni.

Folyamatos tájékoztatás pályázatokról, ösztöndíjakról, külföldi és hazai továbbképzési lehetőségről, aktuális kiállításokról, művészeti projektekről, emailben és Facebookon.

Információnyújtás egyéni pályázatok megírásához, intézményi háttér pályázáshoz és lebonyolításhoz: az Egyesületen keresztül pályázhatsz a projektjeid megvalósításához szükséges forrásra.

A Stúdió munkájába minden tag bekapcsolódhat saját projektekkel (csereprogramok, fesztiválok, stb.) vagy finanszírozási ötletekkel.

Éves tagdíj: 10 000 Ft. (melynek befizetése 2 részletben is lehetséges, ám minden tag számára kötelező).

 

Az Egyesület működéséhez pénzre van szükségünk. A rottenbiller utcai ingatlan bérleti díját, a rezsiköltséget, egyéb, hirtelen felmerülő költségeket, két fizetett alkalmazottunk (pénzügyes, titkár) bérét, ezeket mind fizetnünk kell valamiből. A tagdíj, bár nem fedezi az összes költséget, jelentős részét teszi ki az éves büdzsénknek.