Rólunk

Utoljára frissítve: 2021 dec. 17

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) a fiatal magyar képzőművészek hat évtizedes múltra visszatekintő, az aktuális művészeti és társadalmi kérdésekre dinamikusan reagáló szakmai szervezete. Közel 500 fős, folyamatosan frissülő tagságunkat művészek, művészettörténészek és kritikusok alkotják. Egyesületünk célja, hogy segítsük tagjaink pályakezdését, munkáját a kulturális és művészeti életben.

 

Alulról szerveződő szakmai közösségként tapasztalat és tudásmegosztó helyzeteket teremtünk; kiállítások, olvasókörök, beszélgetés-sorozatok és egyéb szakmai programok szervezésén keresztül. A közművelődési és kiállítási programot az egyesület aktív tagjai formálják, az infrastrukturális hátteret és a koordinációt az elnökség és a projektmenedzsment munkája biztosítja.

 

Külföldi művészek és kurátorok is gyakran fordulnak hozzánk, hogy magyarországi fiatal művészeket ismerjenek meg és együttműködéseket alakítsanak ki. Aktív kapcsolatot tartunk fenn hazai és külföldi (elsősorban visegrádi országok) művészeti szervezetekkel. A nemzetközi projektjeink célja, hogy a magyar képzőművészet nemzetközi elismertségét növeljük és együttműködési lehetőségeket teremtsünk a nemzetközi képzőművészeti élet szereplői és a fiatal hazai alkotók között.